Esquí de muntanya  Mortiers per la Vall de Galba amb esquís

Descripció de l'itinerari
Enviada per Albert Pérez Monfort Albert Pérez Monfort
Vegades que s'ha obert la ruta: 6326
Vegades que s'ha descarregat el track: 2413
El Pic de Mortiers és un cim situat a la zona del Capcir, i tot i no ser el més alt, és molt freqüentat pels esquiadors de muntanya perquè no presenta massa dificultats. Pujar-lo per la Vall de Galba implica una aproximació important per una vall tranquil·la i que acostuma a tenir una bona innivació, però és força habitual accedir-hi per Camporells i baixar per la vall de Galba, podent completar així un bon itinerari circular.
r1493.jpg r1494.jpg r1495.jpg r1497.jpg r1498.jpg r1499.jpg

Situats a l'aparcament de l'estació d'esquí alpí de Formigueres cal dirigir-se a l'inici d'aquest aparcament i agafar una pista plana que surt en direcció oest. Seguirem la pista durant aproximadament un quilòmetre i mig fins arribar a una zona més ampla, d'on a la dreta surt una altra pista en baixada que ens permetrà accedir a la vall de Galba. La pista fa un parell de revolts marcats i arribem al fons de la vall en una pista ampla, una altra vegada plana, que normalment està condicionada per practicar l'esquí nòrdic. Seguim la pista cap a l'esquerra. Quan arribem a una bifurcació continuem recte encara per la pista i ens dirigim fins els refugis lliures de la Jaceta i la Jaça de la Llosa.
Passem el refugis i continuem recte. Arribem a un pont de fusta que marca el punt aproximat on haurem de creuar el torrent, que en tot moment hem mantingut a la nostra esquerra. Travessem el torrent i la pujada s'intensifica. Avancem pales amunt per l'interior de la vall. Una vegada hem superat les primeres pales veiem un coll marcat a l'esquerra i ens hi dirigim. Situats al coll tenim el cim molt a prop. Només ens queda girar per superar les pales cimeres que queden a la nostra dreta.
La baixada la fem pel mateix itinerari que la pujada.

Descarrega't el track en format gpx [1]
Descarrega't el mapa en format kml [2]
Punt de sortida Aparcament de l'estació d'esquí de Formigueras
Accés al punt de sortida Des de Puigcerdà cal entrar a França i anar fins a Mont-Louis. En arribar a la rotonda de l'entrada del poble cal tombar per la carretera de l'esquerra en direcció a Matamala i Formigueres. Quan s'arriba a Formigueres cal seguir els indicadors fins a l'estació d'esquí alpí.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.605 m
Desnivell positiu: 1.170 m
Durada: Entre 5 i 6 hores
Distància recorreguda: 20,5 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Cerdagne-Capcir. Escala 1:50.000. Institut Géographique National
Època aconsellable: De desembre a abril
Enllaços
  1. http://corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/132/format/gpx
  2. http://corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/132/format/kml