Esquí de muntanya  Escapades de la ruta "Pic de la Coma d'Or amb esquis"

Proves diverses a la Coma d'Or i voltants
Albert Pérez Monfort el 25 de febrer de 2012
Vam sortir a fer una mica de metres i a fer algunes proves de cara a entrenar-nos per la prova de la Grande Course de l'abril, Les Patrouilles de les Glaciers.

Calia fer una mica d'entrenament i, sobretot, provar algunes tècniques de progressió amb esquí i encordats, experiència totalment nova per a nosaltres, i tècnica que serà obligatori utilitzar a les Patrulles i que ens presentava força interrogants. Certament semblàvem una mica notes, encordats en un lloc com aquest, però si s'ha de fer, fora complexes. Una persona fins i tot ens va fotografiar.

Les proves van anar força bé i vam poder constatar que a la pujada el fet d'anar encordat no comporta cap dificultat. A més, permet agafar un ritme constant per a tots els membres de l'equip, la qual cosa és força positiu. Ningú no es podia escapar! A la baixada, i més amb la mala qualitat de la neu que hi havia, la cosa es complicava. La progressió és molt més difícil i costa no enredar-se amb la corda. És especialment complicat pel membre de l'equip que va al mig, que en algunes ocasions és tibat pel davant, i en altres, pel darrera. Creiem que això ho haurem de practicar una mica més, en un terreny amb més pendent i amb una neu més bona.

En aquesta ocasió vaig decidir agafar l'equip antic, més pesat que l'actual. Com la nit i el dia!

Potser per aquest motiu vaig notar més cansament del normal i les darreres pujades em van costar força. No em notava tan fi com en altres ocasions.
Imatges (8)