Notícies

Núria Picas a punt per la Ultra Trail del Mont Fuji

Enviada per administrador el 23/Abr/2014 - 13:16

Imatge 0 per Núria Picas a punt per la Ultra Trail del Mont Fuji
Núria Picas porta dues setmanes a Japó aclimatant-se per la seva participació, aquest proper cap de setmana, a la Ultra Trail del Mont Fuji

La cursa, de 168km i 9,500 metres de desnivell acumulat, es disputa al Japó i és puntuable pel circuit Ultra Trail World Tour

“Sens dubte aquesta cursa em causa molt respecte, no només per la distància, sinó també perquè he vist que hi haurà bastants trams d'asfalt, on hauré d'anar amb compte. És la meva segona prova de 100 milles i sé que l'important serà estar concentrada, sabent que en una cursa tan llarga el principal rival sempre acaba essent un mateix”, comentava Núria Picas

Berga, 23 d'abril de 2014 - Núria Picas reprèn la competició després de vèncer, el passat mes de març, en la marató d'ultradistància Transgrancanaria, puntuable per a l'Ultra Trail World Tour (UTWT). Després d'unes setmanes de repòs, Picas ha viatjat al Japó, on es prepara per afrontar la Ultra Trail del Mont Fuji, prova que es disputa sobre un circuit de 168km i 9,500 metres de desnivell acumulat.

Per preparar bé la cursa, Picas va desplaçar-se fa dues setmanes al país amb l'objectiu de poder preparar el recorregut a consciència. Tal i com comentava: “Després de la primera gran prova m'ha ha costat tornar a recuperar la forma, i després d'un viatge tant llarg en avió, l'adaptació encara és més lenta. Mica en mica em vaig trobant millor, reconeixent el territori i adaptant el cos al canvi d'horari, menjar i estil de vida. Fa fred i el temps no ens està acompanyant gaire, però hem pogut testar dues parts del recorregut molt importants. És impossible reconèixer-lo tot, però ja tenim una idea feta, i això ens ajuda moltíssim. Encara falten uns dies per a la gran cita i espero estar al 100%.”.

Per Picas, aquesta serà la seva segona participació en una cursa de 100 milles (160km) després de la Ultra Trail del Mont Blanc. En aquest cas el recorregut discorre a través de 168km al voltant del Mont Fuji, l'emblemàtic volcà Japonès. Connectant camins de muntanya i pistes forestals, amb un desnivell de 9.500 metres acumulats, els atletes descobreixen el Mont Fuji des de totes les perspectives. Malgrat tot, i segons afirmava Picas : “Sens dubte aquesta cursa em causa molt respecte, no només per la distància, sinó també perquè he vist que hi haurà bastants trams d'asfalt, on hauré d'anar amb compte. El circuit és més corredor del que m'esperava, no hi ha grans pujades i grans baixades com passa en curses als Alps o als nostres Pirineus. Això farà que sigui una cursa més ràpida del que estic acostumada, però a la vegada es farà més monòtona i per tant més dura.”.

La Ultra Trail del Mount Fuji és una prova jove, però que ja s'ha consolidat com una de les cites imprescindibles al calendari de qualsevol atleta d'ultrafons. A la línia de sortida, grans figures del món de la llarga distància intentaran lluitar per la victòria i sumar punts pel campionat. Entre elles Nathalie Mauclair, vencedora del passat Grand Raid de l'illa de la Reunió o Francesca Canepa, actual líder del circuit UTWT després de guanyar la Hong Kong 100k i acabar segona a la Transgrancanaria. A més d'elles no caldrà oblidar altres rivals com Nerea Martínez, que ja ha vençut a Japó o Fernanda Maciel, tercera a Transgrancanaria aquest any.

Malgrat tot, Picas afronta la prova amb ganes: “Tenia moltes ganes de viatjar fins aquí i m'està agradant molt el país. La gent és molt atenta, i ens tracten d'allò més bé, això fa que l'adaptació sigui ràpida. Estic molt contenta de com està anant tot. Faltarà veure què passa el dia de la cursa; l'important serà estar concentrada, sabent que en una cursa tan llarga el principal rival sempre acaba essent un mateix.”.

Crèdit de la foto: Carlos Díaz-Recio