Notícies

Mireia Miró afronta amb ambició la temporada d'esquí de muntanya que s'acosta

Enviada per administrador el 21/Nov/2012 - 16:15

Imatge 0 per Mireia Miró afronta amb ambició la temporada d'esquí de muntanya que s'acosta
L'atleta de Suunto es troba a Itàlia preparant la nova temporada d'esquí de muntanya que estrenarà a finals del mes de desembre amb el Campionat d'Espanya de Vertical Race a La Molina

Recuperada de les lesions, Mireia afronta amb ambició la temporada i es fixa com a objectius el Campionat del Món i les quatre proves de la Grande Course: Altitoy, Pierra Menta, Adamello Ski-Raid i Mezzalama Trophy

Mireia Miró: “Els meus objectius principals són els Campionats del Món i la Grande Course, encara que també vull participar en curses com la Mountain Attack o la Sella Ronda”

Tot just d'aquí a un mes l'atleta de Suunto Mireia Miró té previst tornar a lluir un dorsal per inaugurar la temporada d'esquí de muntanya. Com en el cas del seu company d'equip a Suunto, Kilian Jornet, Mireia Miró també competeix tot l'any, ja sigui en proves de trail running o d'esquí de muntanya, encara que aquesta temporada està especialment motivada sobre els esquís, ja que unes molèsties al genoll han interromput la seva campanya de curses per muntanya.

Miró es troba des de fa unes setmanes preparant la temporada d'esquí instal·lada als Alps italians, concretament a Bormio, a les ordres d'un nou entrenador, Eduard Barceló, i centrada en el que serà el seu primer compromís el proper 29 de desembre, el Campionat d'Espanya de Vertical Race a la Molina.

Com et trobes físicament?

El final de la temporada d'hivern a nivell físic va ser molt bo. M'havia recuperat finalment de les molèsties al genoll que havia arrossegat durant mesos, podia tornar a entrenar i estava recuperant la meva millor forma, però amb el canvi dels esquís a córrer les molèsties van tornar i han estat presents de nou gairebé tot l'estiu, fins que, finalment, vaig decidir anar de vacances uns dies per desconnectar del món de les curses i entrenaments i poder tornar a connectar amb la muntanya. La temporada d'estiu no ha anat com m'esperava i no puc dir que hagi acabat contenta ni que l'hagi gaudit. Tornar a tenir el mal de genoll, veure que les curses passen i que la cosa no acaba de funcionar, m'ha desgastat molt psicològicament. Ha tingut el seu punt frustrant: no puc dir que hagi rendit com volia ni que hagi pogut fer les curses que tenia planificades.

En breu tornaràs a la competició sota la tutela d'un nou entrenador...

Vaig tornar de vacances a mitjans d'octubre i des de llavors m'he instal·lat a Itàlia per començar a entrenar. Aquí m'hi estaré tot l'hivern. A dia d'avui estic fent ja la major part de l'entrenament sobre els esquís i sense cap problema físic. Una gran diferència respecte a les passades temporades és el canvi d'entrenador. Les últimes cinc temporades m'havia entrenat Javi Martín, amb ell ho havíem guanyat pràcticament tot, però també ens havíem estancat. Necessitava un canvi en aquest aspecte per tornar a agafar ganes i aprendre de nous mètodes d'entrenament. Així que ara m'entrenaré amb l'Eduard Barceló.

No em poso un dorsal des de principis de setembre, però de moment vull gaudir de més temps per entrenar i res més, ja que un cop les curses comencen a encadenar-se, no hi ha temps per a res!

Quins objectius t'has marcat per a aquesta temporada d'esquí de muntanya?

Els meus objectius principals són els Campionats del Món i la Grande Course, encara que també vull participar en curses com la Mountain Attack o la Sella Ronda i afrontar un parell de travesses com a reptes personals. Per primera vegada des de que vaig començar amb la competició, fa ara sis anys, no participaré a la Copa del Món per dues raons: la primera és que el nou format no em motiva i la segona és que la Copa del Món m'ocupa molts caps de setmana i això fa que la temporada s'ompli molt ràpid, sense donar opcions a altres curses o reptes. Vull córrer un parell de curses del circuit per entrar dins l'ambient de cursa, però no lluitaré per una classificació final.

Et pots fer un mica d'autoanàlisi com a atleta de trail running i d'esquí de muntanya?

Tant l'esquí de muntanya com les curses per muntanya ens ofereixen una infinitat de recorreguts, quilòmetres i desnivells diferents, per tant sempre hi ha camps en els quals millorar. En general sóc molt impulsiva, de sang calenta i em costa gestionar les curses on cal tenir paciència i saber esperar. M'agraden les curses amb espurna, amb salsa, i on has d'ensenyar totes les cartes des del principi per poder estar davant.

Qui seran les rivals a batre?

Les rivals a batre sens dubte seran les franceses Laetitia Roux i Axelle Mollaret, la suïssa Maud Mathys sense oblidar atletes de la talla de Gloriana Pellissier, Severine Pont-Combe o Emilie Gex Fabry.

Com t'ajuda el Suunto Ambit a l'hora de millorar el teu rendiment?

Quan parlem de rendiment hi ha molts factors que entren en escena. Un d'ells és l'entrenament i la planificació d'aquest, que moltes vegades està basat en diferents paràmetres: freqüència cardíaca, temps realitzat, desnivell acumulat, distància recorreguda... és important tenir un dispositiu que et pugui aportar totes aquestes dades d'una manera fàcil i clara durant l'entrenament i després d'aquest. L'Ambit reuneix totes aquestes característiques i és per això que el fa un rellotge excepcional. A més, gràcies a la plataforma Movescount de Suunto em descarrego els meus entrenaments i puc compartir la informació amb els altres usuaris de la plataforma.

Un desig per el 2013?

Gaudir de la temporada!

Palmarès Mireia Miró - Esquí de Muntanya:

  • Campiona del Món sènior (2011), sub-23 (2011, 2009) i júnior (2007)
  • Guanyadora de la Copa del Món Sènior (2011), sub-23 (2011-2010-2009), júnior (2008 i 2007)
  • Primera a la Pierra Menta 2011; segona en la Pierra Menta 2010
  • Campiona d'Espanya 2008 - 2009-2010- 2011-2012

Palmarès 2012

  • Vencedora de la Grande Course, ex-aequo amb Laetitia Roux
  • Vencedora de la Patrulla dels Glaciers amb Laetitia Roux i Séverine Pont-Combe
  • Subcampiona de la Copa del Món
  • Vencedora individual de Tromso, prova de la Copa del Món
  • Vencedora del Tour du Rutor, amb Laetitia Roux
  • Subcampiona d'Europa VR, individual i per equips amb Gemma Arró
  • Campiona d'Espanya individual
  • 1a al Tour de la Mountain Attack
  • 1a a la VR de Gryon

Crèdit de les imatges: Droz-photo (trail running) i Alper Magazine (esquí de muntanya).

Informació enviada per Suunto
Galeria d'imatges