Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Sant Miquel de Castelló - Puig Satoies - Creu del Rabadà

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 9133
Vegades que s'ha descarregat el track: 4695
Pujada a l'ermita i refugi de Sant Miquel de Castelló, magnífic mirador de la comarca de la Garrotxa al qual accedirem des dels Hostalets d'en Bas. L'ascensió a aquest indret emblemàtic, la podem completar pujant a dos turons propers com són el Puig Satoies i la Creu del Rabadà, situats arran del camí de Cabrera.
r414.jpg r415.jpg r416.jpg r417.jpg r418.jpg r419.jpg r420.jpg r421.jpg r422.jpg

Sortim de la cruïlla que hi ha just a l'entrada del poble venint des de Sant Esteve pel carrer Vic, un carrer que travessa els Hostalets al llarg passant per davant l'església i que travessant camps ens acosta a Joanetes i Sant Esteve per l'interior. En aquesta cruïlla, situada arran d'un restaurant amb aparcament privat, hi ha diversos indicadors de rutes, un dels quals correspon al camí de Sant Jaume. Nosaltres prenem el trencall que va a buscar la falda de la muntanya i on un rètol ens indica la direcció de Sant Miquel. Aquest camí asfaltat ens acosta al cementiri i passem per diversos masos que deixem a banda i banda per enfilar-nos a la part més alta del carrer, on hi ha una casa de construcció menys rústica i més moderna. D'allà surt el sender de Sant Miquel a la dreta (hi ha un indicador), que s'enfila entre un filat i una casa amb piscina. El camí puja decididament i sense pausa, i està senyalitzat amb marques de pintura groga i altres marques. Poc abans d'arribar a Sant Miquel trobem una cruïlla de camins i el GR. Nosaltres girem a la dreta per arribar a un petit coll en un lloc estret. Ens desviem a la dreta per atènyer l'ermita de Sant Miquel. Bonica esplanada i excel·lent mirador del Bassegoda, el Puigsacalm, el pla d'Aiats, el Canigó i la vall d'en Bas i la Garrotxa en general.
Tornem al collet i continuem pel GR en direcció a Falgars. Passem per una porta/tanca de ferro i al cap de poc trobem un sender que surt a la nostra dreta en direcció al coll de Bracons. Deixem aquí el GR i continuem en direcció nord-oest. Deixem un primer trencant a l'esquerra que baixa a una font i passem per una zona d'arbres esclarissada. El camí continua per un terreny de lloses i s'enfila fins a un coll ampli. Allà deixem el camí cap al coll de Bracons i continuem per un sender a l'esquerra que surt en direcció sud-oest. Hi ha una fita a l'inici del camí i una pedra amb la indicació de Cabrera. El prenem i de seguida tornem a trobar senyals grocs. Arribem a una clariana, el pla de les Barraques, on trobem una pista en mal estat. La seguim a la dreta. Més amunt el camí de Cabrera deixa la pista per endinsar-se al bosc. Nosaltres continuem per la pista vorejant-lo i ens dirigim cap a un coll que intuïm de manera força evident davant nostre, el coll del Pedró. Un cop al coll agafem un sender que veiem a l'esquerra, però al cap de poc trobem un trencall amb un sender a la nostra esquerra que s'enfila cap a la carena. El prenem i accedim així al puig Satoies bo i carenejant. Un cop coronat aquest turó continuem recte de baixada i arribem a un altre coll, el coll d'Uran. Allà retrobem el camí de Cabrera que de tornada prendrem en direcció contrària a la que seguíem. Abans, però, ens podem enfilar al puig de la Creu del Rabadà, que tenim just davant nostre. La pujada ens ofereix algunes bones vistes de la vall d'en Bas i, un cop a dalt, si continuem carenejant arribem a una esplanada des d'on podem contemplar el santuari de Cabrera i el seu entorn. Per tornar desfem camí fins al coll d'Uran i, ara sí, agafem el camí de Cabrera per vorejar el puig Satoies per la seva base i arribar novament al pla de les Barraques, on haurem de desfer el mateix camí de pujada fins al punt d'inici de la sortida.

Punt de sortida Hostalets d'en Bas
Accés al punt de sortida Hostalets d'en Bas es troba a la carretera C-153, que va d'Olot a Vic passant per Rupit i Cantonigròs, però hi podem accedir des del túnel de Bracons o per la carretera que uneix Olot amb Girona passant per Sant Feliu de Pallerols. Podem deixar al cotxe al nucli urbà d'Hostalets, a l'entorn de la zona de l'Ajuntament, i des d'allà travessar el poble en direcció Sant Esteve d'en Bas per anar a buscar el punt d'inici, ja que allà no hi ha espais per deixar el cotxe.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.261 m
Desnivell positiu: 900 m
Durada: Entre 3 i 4 hores
Distància recorreguda: 10,6 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Garrotxa Zona Volcànica. Editorial Alpina. Escala 1:25.000.
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.