Notícies

Enviada per administrador el 03/Nov/2014 - 10:39

Imatge 0 per Irene Fustagueras, membre de l'equip corremonts-sportHG, ens explica les Curses de Muntanya de Girona

Girona, 2 de novembre de 2014 - Ple total ahir dia 2 de novembre a la Cursa de Muntanya de Girona i a la Transgavarres, organitzades per Klassmark amb motiu de les Fires de Girona. Prop de 1.500 participants van acudir a aquesta cita esportiva plenament consolidada dins l'atapeït calendari de curses de muntanya.

Enguany la proposta de l'organització era de tres proves: la cursa Express, de 18km i 800m de desnivell; la Trail, de 26km i 1.400m de desnivell, i la Transgavarres, de 60km i 4.000m de desnivell acumulat.

Les curses van sortir puntualment a l'hora prevista sent la darrera la cursa Express que ho va fer a les 10.00h. D'aquesta manera la Plaça de Sant Domènech quedava buida a l'espera de l'arribada dels primers corredors, que donat l'alt nivell dels participants no va ser gaire tard. Les curses de muntanya de Girona transcorren en tots els casos per la zona de les Gavarres i combinen petits trams de pista amb senders i corriols de tipus més tècnic per zones de bosc, que es van agrair donades les temperatures més aviat altes de la jornada d'ahir.

L'atleta de muntanya Marc Pinsach, guanyador de la cursa de 26k, va comentar a Corremonts.cat com havia hagut d'esforçar­-se de valent per revalidar el podi que ja tenia de les anteriors edicions i el frec a frec que va mantenir en alguns trams de l'itinerari amb els seus perseguidors més immediats. Finalment, però, l'experiència de l'atleta cassenc en curses de muntanya es va imposar i va entrar primer a meta dos minuts abans que ho fessin els següents corredors, que es van guanyar la segona i la tercera posició en un disputat sprint. De fet, els temps en les primeres posicions han estat molt ajustats tant en la cursa de 26km com en la de 18 km, fet que evidencia l'alt nivell dels participants. En la cursa de la Transgavarres el domini va ser per al gironí Toti Bes, que no va tenir rival en una prova que té ben apamada.