Notícies

Èxit rotund a la 3a cursa dels Tossals amb 400 Inscrits

Enviada per administrador el 18/Nov/2014 - 09:53

Imatge 0 per Èxit rotund a la 3a cursa dels Tossals amb 400 Inscrits
Tercera edició, tercera cursa del Campionat Maqui del 2014, i com diuen: “a la tercera va la vençuda”
L'Espunyola, 16 de novembre de 2014 - L'organització de la cursa dels Tossals, que aquest 2014 presentava com a novetat dos recorreguts, un de nou de 25 quilometres per a tots aquells que buscaven duresa i un recorregut totalment tècnic, i el tradicional recorregut per pujar als Tossals de 14 quilometres.

El corredor Ivan Camps s'ha endut el triomf absolut de la cursa de 25 quilòmetres que s'ha realitzat aquest diumenge a l'Espunyola. L'atleta ha realitzat el nou recorregut de la cursa llarga dels Tossals amb 2 hores i 19 minuts, arribant el segons classificat, Jesús Pau Vázquez, a gairebé 10 minuts, i a 15 minuts del tercer, Aleix Cunillera. En dones, Susana Rivero ha estat la primera que ha arribat a la meta dels 25 quilòmetres, amb 3 hores i 10 minuts. Lucia Caballero i Lorena Ledesma l'han seguit poc després. Aquesta nova versió de la cursa s'afegia per aquells corredors que busquessin un recorregut més dur i exigent a l'entorn de la zona més feréstega de la serra dels Tossals i amb un desnivell de 1.500 metres.

Segons han informat els organitzadors, han estat més de 130 els corredors que s'hi han apuntat, un clar èxit de participació en un recorregut que segurament quedarà per a properes edicions.

La majoria de corredors han disputat la cursa tradicional de 14 quilòmetres que resseguia la cresta de la muntanya dels Tossals per diversos trams de bosc, camp a través i corriols. Els guanyadors d'aquesta cursa han estat Jan Margarit i Silvia Leal, amb 1 hora i 10 minuts, i 1 hora 24 minuts, respectivament, seguits per Riki Hierro i Álvaro Rance en la categoria masculina, i Marta Comas i Maria Beringues en la femenina.

Aquesta cursa, que forma part del Campionat Maqui Bages-Berguedà, recorre bona part de les muntanyes que maquis com Marcelí Massana o Caracremada van resseguir al llarg del S.XX. Emmirallant-se en aquests personatges, els més de 390 corredors que finalment hi han participat han combinat esport i història, amb un clar retorn als orígens.

A més, i com a tret diferencial del format del Campionat Maqui els organitzadors han preparat un dinar/esmorzar amb productes de la comarca, per donar a conèixer i promoure els elements de proximitat.

La següent cursa i la quarta del Campionat serà el 30 de novembre, al Mas Nou de la Sala a Sallent (Cabrianes). La Bell Race de 15 quilometres, celebrarà la seva cinquena edició. La cursa fundadora del Campionat Maqui presenta un traçat 100% nou, buscant la vinculació amb la comarca Bages, i sempre recercant aquell indret amb un valor paisatgístic identitari del territori. Aquest 2014, el recorregut passarà per entorns del Parc de la Sèquia, la Serralada d'Emprius, vorejarà part de la muntanya de Sal de Sallent i el poblat Ibèric del Cogulló per tornar cap el Mas de la Sala, on els esperarà el tradicional plat de mongetes de Castellfollit del Boix i la botifarra única de ceba i all.

Les inscripcions anticipades tenen un preu de 15€ federats i els no federats tenen un recàrrec de 3€. Les inscripcions estan obertes via web a www.campionatmaqui.com o físicament a la botiga d'esports 2.0 Intersport de Manresa, del carrer Born de Manresa, a les botigues de bicicletes Triskel 365 del carrer Carrió, 12 de Manresa, a i ArtésBike d'Artés i la a botiga Rios Running de Manresa. El dijous dia 27 de novembre es tancaran les inscripcions anticipades i només es podran fer el mateix dia de la cursa.