Notícies

El finès Kai Lange s'endú una UTSM marcada per la forta calor

Enviada per administrador el 19/Oct/2014 - 22:55

Imatge 0 per El finès Kai Lange s'endú una UTSM marcada per la forta calor

Cornudella de Montsant, 19 d'octubre de 2014 - El finès Kai Langel s'ha adjudicat la victòria a la sisena edició de la Ultra Trail de la Serra de Montsant, de 101,2km i 4.000m de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Cornudella de Montsant. La prova s'ha vist molt endurida per la intensa calor, amb temperatures properes als 30 graus, dignes del mes d'agost, i que han desgastat de tal manera als participants que ha provocat que hi haguessin 97 retirades entre els 243 corredors que han pres la sortida, el que suposa un 40% d'abandonaments.

De fet, cap dels sis primers a Margalef (km 38) ha acabat la prova. Josep Cuadrat, que ha estat el líder durant el primer terç de competició, ha abandonat a Cabacés (km 57) quan ja havia perdut el primer lloc; mateix control on ha abandonat Marc Balañà, un dels favorits i que era cinquè en aquell moment.

Curiosament ha estat un nòrdic qui més rèdit ha tret a totes aquestes dures condicions. Langel s'ha posat al capdavant al segon tram de carrera, arribant líder a La Vilella Baixa (km 70) i ja no ha deixat tal privilegiada posició fins a creuar la línia de meta en 12:19:46. En aquells moments el seguien Felipe Martínez, que abandonaria en aquest punt; i Gorka Leal, que faria el mateix a Escaladei (km 81) tot i ser segon.

Aquest fet ha col·locat a Sergi Rodríguez en segon lloc i a Miquel Virgili, en tercer. Tots dos mantindrien la seva plaça finalitzant amb 12:49:59 i 13:01:03 respectivament i copant així les dues places de podi restant.

En categoria femenina s'ha viscut un frec a frec entre Patri Torres i Marian Garbajosa, resolt a favor de la primera. Totes dues s'han anat intercanviant el liderat fins que Torres s'ha situat al capdavant i ha arribat líder a Cabacés (km 57). A partir d'aquí ha mantingut un avantatge constant menor de 10 minuts sobre Garbajosa, que només s'ha augmentat en el tram final, on ha acabat sent de quasi 20 minuts. Al final, Torres ha creuat la línia d'arribada en 15:03:30 i Garbajosa, en 15:23:09. Les dues primeres classificades han obert molt de forat respecte les altres participants. El tercer lloc ha recaigut en Laura Boix amb un temps de 18:53:24.

La jornada de la UTSM ha comptat amb tres curses més, que comptaven amb un total de 650 inscrits. Dues d'elles (de 26 i 10km respectivament) es van disputar dissabte al matí i corresponien al Circuit trailSERIES Costa Daurada.

L'altra carrera era la Half TSM, de 44km amb sortida a Cabacés i arribada a Cornudella. Els participants es van trobar amb condicions climatològiques adverses com els de la UTSM, si bé el seu recorregut era menor. Amb tot, Aleix Toda va aconseguir una aclaparadora victòria (4:22:33) amb quasi 7 minuts d'avantatge sobre el veterà Joan Salamaña (4:29:27). El tercer lloc ha estat per Carlos Ruiz (4:35:15), amb més de 30 minuts de marge sobre el quart classificat.

En categoria femenina, triomf d'Eva Maria Queralt (6:15:28) en el que ha estat un duel amb Deli Velilla (6:19:06). Quasi tres quarts d'hora més tard la veterana Mònica Mas ha completat el podi (7:03:41).

Galeria d'imatges