Notícies

Kilian Jornet, victòria i podi en les primeres curses de la Copa del Món de Verbier

Enviada per administrador el 19/Gen/2014 - 18:32

Imatge 0 per Kilian Jornet, victòria i podi en les primeres curses de la Copa del Món de Verbier
L'atleta de Suunto ha saldat el primer compromís de la Copa del Món d'esquí de muntanya celebrada a Verbier amb una victòria a la prova individual i un tercer lloc en la Vertical Race

Kilian no ha pogut repetir avui a la Vertical Race el primer lloc de dissabte perquè arrossegava una penalització de 15 segons per un problema amb les pells dels seus esquís

Verbier (Suïssa), 19 de gener de 2014 - Primera prova de la Copa del Món i excel·lents resultats: primera victòria i un podi en forma de tercer lloc. Aquest és el balanç obtingut per l'atleta de Suunto Kilian Jornet a la cursa individual i la Vertical Race de la Copa del Món disputada aquest cap de setmana a l'estació suïssa de Verbier.

Kilian va estrenar ahir dissabte la temporada d'hivern amb una victòria a la primera prova de la Copa del Món: la cursa individual. Kilian va dominar des d'un principi la prova, que es va realitzar en un circuit de 13,7 km amb 1.700 metres de desnivell positiu, amb quatre pujades i quatre baixades més de tres trams a peu. L'italià Robert Antonioli i el francès William Bon Mardion van acompanyar al podi mentre que el seu company d'equip, Marc Pinsach, va finalitzar en la quinzena posició. "Ha estat una cursa molt dura i molt nerviosa. He tingut molt bones sensacions durant la cursa, davant d'uns rivals que estan a un gran nivell", explicava Kilian després d'afegir que "estic molt satisfet, sempre dóna molta confiança obtenir una victòria a la primera cursa. A més, hi ha hagut una organització perfecta i un ambient increïble".

Aquest matí els esquiadors s'han enfrontat en la Vertical Race, una pujada tècnica de 755 metres en un circuit de 7 km. Kilian ha aconseguit pujar al podi després d'acabar tercer la prova. Jornet ha arribat a la línia de meta al costat del guanyador de la cursa, el francès Matheo Jacquemoud, però arrossegava una penalització de 15 segons per un problema amb les pells dels seus esquís, que l'han delegat fins a la tercera plaça del podi. La segona plaça ha estat per a l'italià Damiano Lenzi.

Classificació de la cursa individual
1. Kilian Jornet
2. Robert Antonioli
3. William Bon Mardion

Classificació de la Vertical Race
1. Matheo Jacquemoud
2. Damiano Lenzi
3. Kilian Jornet