Notícies

Ramon Julián i Eillen Jubes guanyen la segona prova del Campionat d'Espanya d'escalada de dificultat

Enviada per administrador el 25/Mai/2013 - 21:30

Imatge 0 per Ramon Julián i Eillen Jubes guanyen la segona prova del Campionat d'Espanya d'escalada de dificultat

Terrassa, 25 de maig de 2013 - Avui i demà se celebra al Centre Muntanyenc Sant Llorenç de Terrassa la segona prova del Campionat d'Espanya d'escalada de dificultat. Avui ha estat el torn de la categoria absoluta amb victòria del català Ramon Julián i de l'escaladora aragonesa, d'origen veneçolà, Eillen Jubes. A la final d'aquesta tarda Julián i Jubes han fet una gran demostració del bon estil que tenen, i han deixat bocabadat el nombrós públic assistent a la prova. Demà serà el torn de la categoria juvenil.

Amb aquesta victòria d'avui Julián i Jubes consoliden el lideratge del Campionat, ja que també van ocupar la primera posició del podi a la primera prova que es va celebrar a Saragossa els dies 11 i 12 de maig. El campionat el tancarà una tercera prova que tindrà lloc a Barcelona els dies 1 i 2 de juny. Ramon Julián, dues vegades campió del món d'escalada, ha estat l'únic escalador capaç de completar la via, d'una dificultat extrema.

En categoria femenina han completat el podi Elena Alemán i Marta Palou, que només amb 16 anys, debutava en una prova del Campionat d'Espanya en categoria absoluta. El podi en categoria masculina l'han completat Víctor Esteller i Marco Jubes.

A les competicions d'escalada de dificultat l'escalador/a ha de superar una o diverses vies mentre és assegurat des de baix. Es tracta d'una prova d'escalada "a vista". Després d'un curt període d'observació autoritzat, els participants són aïllats per tal de no poder veure els moviments i la progressió dels altres escaladors, així com altres detalls fora dels que hagin pogut captar durant el període d'observació. L'escalador/a descobreix la ruta a poc a poc, mentre ascendeix per la paret.

Galeria d'imatges