Notícies

Kilian Jornet i Laura Orgué s'imposen a la CronoNiu i aconsegueixen el títol de campions d'Espanya de Cronoescalada

Enviada per administrador el 30/Des/2012 - 11:51

Imatge 0 per Kilian Jornet i Laura Orgué s'imposen a la CronoNiu i aconsegueixen el títol de campions d'Espanya de Cronoescalada

La Molina, 29 de desembre de 2012 - Ahir a la Molina es va celebrar la setena edició de CronoNiu, cursa d'esquí de muntanya puntuable per al Campionat d'Espanya de Cronos i la Copa Catalana de Curses Verticals.

La prova va consistir en una pujada des de la base de l'estació, en el telecabina Alp 2500, fins a la part superior del mateix telecabina. El recorregut començava per una zona amb poc pendent, però al cap d'uns metres els atletes es trobaven amb un primer mur amb un pendent pronunciat i amb algunes zones gelades que els van posar a prova. La resta de l'itinerari, que tenia un total de 681 metres de desnivell, no presentava tanta dificultat.

En categoria masculina Kilian Jornet, que defensava el títol, ha sortit com a favorit i no ha deixat lloc a dubtes. Com el mateix Kilian ens comentava, la cursa li va anar molt bé: “Avui m'he trobat molt bé i he tingut molt bones sensacions.”, i afegia “Estem a l'inici de temporada, mai se sap com et trobaràs, tot i que fa dues setmanes vaig fer una cursa d'esquí de muntanya a Chamonix que em va anar molt bé. Ara toca concentrar-se i preparar la primera prova de la Copa del Món que serà un quilòmetre vertical i també prova individual a Val Aurina, Itàlia.”, comentaris que coincidien amb els del segon classificat, Marc Pinsach: “M'he trobat molt bé. La primera cursa de la temporada sempre és una incògnita i costa retrobar les sensacions de competició i tenir el xip de donar-ho tot. Avui fer segon era l'objectiu i estic molt content d'haver-ho aconseguit, de com m'ha anat la cursa i de l'avantatge que he tret al tercer classificat, el Miguel. La següent cursa serà a Itàlia, ja dins de la Copa del Món.”. Kilian Jornet ha liderat la prova des del primer moment i ha parat el cronòmetre a 32 minuts i 9 segons, seguit de prop de Marc Pinsach, que va aconseguir completar el recorregut amb 33 minuts i 31 segons. La tercera plaça ha estat per Miguel Caballero amb 35 minuts i 11 segons. Només a 10 segons del tercer classificat ha creuat la línia d'arribada Genís Zapater, temps que li ha servit per proclamar-se campió d'Espanya en categoria promesa: “Estic molt content de com m'ha anat i del resultat obtingut. Crec que he fet un plantejament bo de la cursa i m'ha anat rodona. Els objectius de la temporada són estar en el top 10 a nivell nacional i dins de la meva categoria a nivell internacional.”, comentava Zapater després de la prova.

En categoria femenina Laura Orgué va donar la sorpresa i va aconseguir proclamar-se campiona d'Espanya de Cronoescalada “Avui venia amb un gran interrogant. És la primera cursa que faig de cronoescalada en aquest nivell i no tenia ni idea de com em podia anar.”. Com ella mateixa comentava la seva prioritat és l'esquí de fons: “Tot i la victòria d'avui m'ho prenc com una cosa anecdòtica i els meus objectius estan en l'esquí de fons i com a mínim durant un parell d'anys vista serà així. Amb l'esquí de fons hi ha encara molta feina a fer. S'ha donat el cas que aquesta prova ha coincidit en època de festa i que estava aquí a Catalunya. Ara toca tornar-se a concentrar en la Copa d'Europa d'esquí de fons, mundial i altres cuses. Fins a mitjans de març estaré ben ocupada amb tot això.”. Laura Orgué va completar el recorregut amb 39 minuts i 23 segons. La subcampiona d'Espanya, que va quedar en tercera posició de la prova per darrera de l'andorrana Sophie Dusautoir, va ser Mireia Miró. La tercera plaça del Campionat, i quarta posició de la general, la va aconseguir Gemma Arró.

Notícies relacionades:

Mireia Miró tercera a la Crononiu i subcampiona del d'Espanya d'esquí de muntanya de Cronoescalada (Enviada per Mireia Miró)

Kilian Jornet guanya la Crononiu de la Molina, Campionat d'Espanya d'Esquí de muntanya de Cronoescalada (Enviada per Atomic)

Kilian Jornet s'imposa a la Crononiu i Mireia Miró acaba tercera (Enviada per Suunto)

Kilian Jornet i Laura Orgué s'emporten el Campionat d'Espanya de km vertical (Enviada per Smeskimon)

Crèdit de les imatges: Albert Pérez Monfort (Corremonts) i Irene Fustagueras (Corremonts)

Galeria d'imatges