Notícies

Oriol Cardona, nou fitxatge d'esquí de muntanya d'Atomic, “A la natura és on em sento lliure”

Enviada per administrador el 24/Des/2012 - 20:00

Imatge 0 per Oriol Cardona, nou fitxatge d'esquí de muntanya d'Atomic, “A la natura és on em sento lliure”
El jove Oriol Cardona s'incorpora a l'equip d'esquí de muntanya d'Atomic al costat de Kilian Jornet

L'esquiador de Banyoles, resident a Font Romeu, ha començat la temporada fort, amb victòries a la Crono Nocturna de Pas de la Casa i a la Crono de Cambre d'Aze, a les portes del Campionat d'Espanya de la Molina del proper 29 de desembre

“M'agradaria assolir un bon nivell com a esportista acompanyat d'Atomic. Per mi fitxar per Atomic és un pas important en la meva trajectòria esportiva”

L'Oriol esquiarà amb els nous i lloats Esquis Ultimate, els mateixos que calça Kilian Jornet

Gran amant de la muntanya a l'estiu i a l'hivern, aquest hivern Oriol Cardona ha fitxat per Atomic, formant part de l'equip d'esquí de muntanya, al costat del gran Kilian Jornet. Als seus 18 anys, l'Oriol és una de les promeses i més fermes realitats de l'esquí de muntanya al nostre país. Va començar en aquest esport al costat del seu pare. Als 13 anys va entrar al Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya, i té clar que “el més important és aprendre, i aprofitar al màxim de Kilian Jornet, d'Atomic i de l'experiència que se'm brinda”.

Què representa per a tu fitxar per Atomic?

Per a mi, fitxar per Atomic és un pas important per a la meva trajectòria esportiva. Poder representar una marca tan coneguda com aquesta (ja sigui en curses o en concentracions) comporta una gran responsabilitat i compromís. Per tant, i com que estic començant a aconseguir bons resultats, m'agradaria assolir un bon nivell com a esportista acompanyat de la marca Atomic.

Què et semblen els esquís Atomic, com t'estàs trobant?

Ja fa dues temporades competia amb els esquis Atomic i personalment m'hi trobava molt bé. Són lleugers, resistents i amb un bon viratge a la baixada.

La importància del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya

Com vas començar a fer esquí de muntanya?

El meu pare va ser el que em va ensenyar el mon de l'esqui de muntanya, des de ven petit, aproximadament amb 7-8 anys ja havíem fet petites ascensions a pics coneguts com la Pica, o les Maledetes. Des de llavors que em vaig aficionar a les petites sortides amb amics o família i, no va ser fins que tenia 13 anys que vaig entrar el Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya. A partir de llavors, vaig fer de la meva afició una altre manera de veure la muntanya. Amb els amics ens vam anar animant i ens vam apuntar a diverses curses arreu de Catalunya. Va ser en el meu segon any de competicions quan vaig començar a fer podis a nivell espanyol i a competir a nivell Internacional, a partir d'aquell moment ja vaig entrar de ple en aquest món.

Què és el que més t'agrada del teu esport?

A part de l'esquí de muntanya també faig escalada , trails... tots els esports que practico estan relacionats directament amb la muntanya. És difícil trobar una cosa que m'agradi de l'esquí, ja que és un conjunt de sentiments, emocions o llocs el que fan que m'agradi i segueixi endavant. Per començar, a la muntanya és on em trobo millor. La natura m'inhibeix dels problemes quotidians i, per tant, és on em sento lliure. Si a sobre aquesta llibertat es pot compartir amb els amics fa que gaudir de la natura sigui un plaer. A part, assolir els objectius pel teu propi esforç i patiment ja sigui guanyant alguna cursa o millorant el temps personal, és una de les coses més gratificants que jo personalment puc trobar.

“Vull fer un podi a la Copa del Món”

Quins objectius tens per aquesta temporada?

Aniré decidint les curses que faré a mesura que vagi passant la temporada. Enguany els meus objectius són a nivell Mundial. Vull recuperar la quarta posició de l'any passat i, veient que el meu estat físic es millor, el meu principal objectiu és assolir podi a la Cronoescalada dels Campionats del Món. I, pel que fa a la cursa Individual, fer top 6. També vull fer podi a Copa del Món. Un altre objectiu que tinc, i no és menys important, de cares als anys vinents és fer equip amb el meu germà o el meu pare i guanyar el campionat de Catalunya.

I què representa per a tu ser al mateix equip que en Kilian Jornet?

En Kilian, a part de ser un amic, és una mica com la meva figura a seguir. Representa el top de l'esport que practico i, per tant, és un referent a nivell personal i mundial. Actualment arribar a on està arribant ell és una utopia, però seguir els seus passos i intentar-ho és el meu objectiu principal a llarg termini. Jo crec que el més important és aprendre, aprendre i aprofitar al màxim de Kilian Jornet, d'Atomic i de l'experiència que se'm brinda. Ser al vostre costat és gratificant i m'encoratja per arribar més lluny. Agraeixo molt la vostra confiança i espero fer tot el que estigui a les meves mans per continuar i fer equip, que és el més important!

Els seus millors resultats d'esquí de muntanya 2011-2012

  • 1r - Campionat d'Espanya cronoescalada
  • 2n - Campionat d'Espanya individual
  • 1r - Cronoescalada de Cambre d'Aze
  • 4t - Cronoescalada Campionat d'Europa
  • 10è Individual Campionat d'Europa
  • 2n - Relleus Joves Campionat d'Europa

Els seus millors resultats del que portem de temporada 2012-2013

  • 1r - XVI Cronoescalada Nocturna Pas de la Casa
  • 1r - Km Vertical Cambre d'Aze
Informació enviada per Atomic