Notícies

L'Andorra Ultra Trail Vallnord a un bon ritme d'inscripcions

Enviada per administrador el 21/Des/2012 - 16:32

Imatge 0 per L'Andorra Ultra Trail Vallnord a un bon ritme d'inscripcions
La bona opinió del qui hi ha participat en altres edicions, un valor en alça
A sis mesos de la celebració de l'Andorra Ultra Trail Vallnord 2013, i després d'un mes de l'obertura de les inscripcions, ja hi ha més de 400 persones inscrites per a competir el juny del 2013 en la que està considerada la cursa de muntanya més tècnica i salvatge d'Europa. L'evolució creixent del nombre d'inscrits, que va passar dels 657 de la primera edició, l'any 2009, fins als 1.671 de l'edició passada, demostra l'interés que ha despertat la competició en només quatre edicions. 

De moment, aquests 400 inscrits pertanyent a països tan diversos com Espanya, França, Japó o Estats Units han estat els primers que han volgut tenir el seu lloc assegurat a la línia de sortida del poble d'Ordino els propers dies 20 al 23 de juny.

A l'edició de 2012, atletes d'elit al costat de corredors que busquen superar els seus propis reptes, van córrer en alguna de les cinc curses que formen aquesta competició, i molt d'ells van manifestar que repetirien, que volien tornar a aquest petit gran país acollidor.

Els valors afegits al fet de competir en una cursa de muntanya que exigeix el màxim, són, sens dubte, molt interessants. 

El primer, Ordino, a deu kilòmetres d'Andorra la Vella, el petit poblet de muntanya que, tot ell, surt al carrer el cap de setmana que es produeix el gran esdeveniment per fer la festa i animar als corredors. Tot el país es volca en la cursa, es vesteix d'esport amb cartells i carpes dels patrocinadors de la cursa i es mostra sempre al costat del corredor.

Les enquestes de satisfacció que s'han fet els darrers tres anys mostren una millora en cada edició, i destaca especialment, abans de la competició pròpiament dita, l'excel·lent senyalització cap els diferents punts d'interès de participants i acompanyants, també els regals que reben en inscriure's els corredors, l'ambient a la sortida de les proves, la tasca important dels cossos de seguretat que vetllen per a que tot transcorri en ordre i els molts voluntaris que hi posen tota la seva il·lusió en estar sempre al costat dels esforçats corredors.

Valoren positivament els moments preliminars de la cursa quan el participant arriba al pavelló d'Ordino, centre de recollida de dorsals, on ja es troben amb una organització perfecte. Amb el nom i el número de dorsal adjudicat, es localitza de seguida al corredor i se li lliura la bossa amb els obsequis i el dorsal, que porta incorporat un xip de la carrera, el que sens dubte el fa un element d'alt valor en l'equipatge de la cursa. 

També la sessió informativa prèvia a la cursa és ben valorada pels que hi participen, ja que en ella expliquen amb molt detall les característiques i els punts més importants de la carrera i destaquen aquells als que hi ha que fer una especial atenció. Es dóna a conèixer les previsions del temps, molt important per a tots, sobretot els corredors que han de passar més de 30 hores per la muntanya. 

D'impecable qualifiquen el número de persones involucrades en la carrera a nivell de seguretat per a que tots els participants se sentin ben controlats (policies, bombers, agents locals, voluntaris de la Creu Roja, metges, infermers, massatgistes i podòlegs) que dediquen amb passió el seu temps a fer que les diferents proves transcorrin en la màxima seguretat. 

Els voluntaris són la part fonamental de l'èxit de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. Els corredors destaquen d'ells la seva qualitat humana, sigui en les tasques de cronometratge, orientació al corredor, avituallament, ajuda psicològica i suport en els moments durs de la cursa. 

El marcatge també rep una alta qualificació en les enquestes, destacant la impossibilitat que cap corredor es pugui confondre o perdre el camí a seguir, fins i tot de nit, gràcies a la llum del frontal que mostra el camí a seguir que veuen en les marques reflectants que hi ha a cada senyal. Cal destacar que tots els corredors porten un microxip, que permet controlar la seva ubicació en tot moment. 

L'Andorra Ultra Trail Vallnord es prepara per a mostrar una vegada més el seu bon esperit, els seus recorreguts de gran bellesa i dificultat, un eficaç equip organitzador amb uns voluntaris fantàstics.

Informació enviada per l'organització de l'Andorra Ultra Trail Vallnord