Rutes

Filtre de rutes
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »
Tramvia de Sang
Enviada per Berguedà

La recuperació d’un tram del tramvia de sang permet realitzar un agradable passeig entre Sant Jordi de Cercs i Berga. Senyalitzat com a GR-270, del que forma part. El traçat ens endinsa en zones boscoses, amb túnels i passarel·les de diferents tipus (inclosa una de cable de 35m).
La proximitat a l’embassament de la Baells ofereix molt bones vistes d’aquest espai.

Una mica d’història...
El tramvia de sang de les mines de Fígols va ser el primer ferrocarril miner del Berguedà. Fou construït per iniciativa del propietari de l’empresa La Carbonera Española, Ramon Salvadó i Serra, un comerciant de Calaf. El ferrocarril servia per transportar el carbó de les mines de Fígols a Berga, des d’on es distribuïa per la vall del Llobregat gràcies al tren de vapor.
Va començar a circular cap a l’any 1871 i la línia es va clausurar l’any 1904 amb l’arribada del tren de vapor a Guard... [Llegeix més...]
Track (sí) Imatges (5) Escapades (2)
Recorrent la Serra d'Ensija
Enviada per Irene

La serra d'Ensija, situada al Prepirineu, és una petita serra, que sovint queda eclipsada per la proximitat del majestuós Pedraforca i la més imponent serralada del Cadí. Tanmateix, malgrat aquesta presència modesta, recorre-la és un tot plaer per als sentits, que no ens comportarà cap dificultat i que, a més, per la seva situació prepirinenca, ens ofereix una àmplia panoràmica 360º de les muntanyes del nostre territori. La volta proposada està senyalitzada com a PR C-79, i ressegueix de punta a punta la serra, des de la Creu de Ferro fins a la Gallina Pelada o Cap del Llitzet.

Sortim de la Font Freda per resseguir la carretera amunt aprofitant l'antiga pista de fons de la Pleta de la Vila. Transcorregut poc menys d'1 km trobem l'inici del torrent de les Llobateres. El comencem a enfilar. Inicialment el camí va per dins el torrent o paral·lel. Més endavant se'n separa per... [Llegeix més...]
Track (sí) Imatges (18) Escapades (0)
El Taga més llarg
Enviada per Irene
a
Track (sí) Imatges (7) Escapades (0)
Descobrint els Ports
Enviada per Irene

Els Ports de Beseit, situats a cavall de Catalunya, Aragó i el País Valencià, configuren una autèntica frontera natural entre regions. La seva composició rocosa en un entremat de valls, moles i cims exposats al vent de mestral fa d'aquestes muntanyes un espai difícil de franquejar. Per això, una bona manera de visitar els Ports és seguir els camins marcats dins el Parc Natural: són segurs i respectuosos amb l'entorn, ja que eviten els trams erosionats i les zones de nidificació d'aus, on el pas constant de persones podria ser pertorbador.
Aquesta ruta és una petita aproximació al paisatge d'aquestes muntanyes aprofitant dos dels senders marcats que tenen com a punt d'inici l'àrea recreativa de la Franqueta. Un, molt tranguil, i l'altre, més concorregut, però de gran bellesa.

Sortim de l'àrea recreativa de la Franqueta per desfer avall la carretera d'accés a aquest punt. ... [Llegeix més...]
Track (sí) Imatges (15) Escapades (0)
Volta al Bisaura
Enviada per Irene

El Bisaura és una subcomarca inclosa dins la comarca d'Osona. Comprèn els municipis de Sant Quirze i Santa Maria de Besora, Montesquiu, Sora i Vidrà, agrupats al voltant del castell de Besora, centre històric de la zona durant l'època medieval. Geogràficament, el Bisaura combina zones de conreu i pastura, turons, i petites valls trencades, per les quals baixen rieres formant cascades, fet que antigament va justificar la instal·lació de nombrosos molins. La volta al Bisaura és un recorregut circular que ens permet visitar alguns dels indrets més significatius d'aquest territori, com el castell de Besora o el salt del Mir, de 35 m d'alçada, molt espectacular, sobretot si el visitem després d'unes pluges generoses. La ruta és força tranquil·la i poc massificada, i no té dificultats d'orientació perquè ressegueix en tot moment les marques de diferents GR.

Sortim del centre de... [Llegeix més...]
Track (sí) Imatges (20) Escapades (0)
Al voltant de la Vall del Bac
Enviada per Irene

La vall del Bac és la via natural que uneix l'Alt Ripollès amb l'Alta Garrotxa. Això li va permetre esdevenir una important via de comunicació entre aquestes dues subcomarques, al llarg de la qual es van situar masos, molins i algun hostal estratègicament situat a meitat d'itinerari per donar suport als viatgers que hi transitaven. Actualment la vall del Bac és una via tranquil·la que conserva l'encant d'un ambient rural, amable i poc recorregut. La ruta proposada ressegueix una part de les muntanyes que tanquen la vall, la qual cosa ens permetrà agafar alçada per poder-la contemplar amb perspectiva. Tot i que la distància i el desnivell no són molt elevats, la ruta té una dificultat mitjana-alta pel tipus de terreny, molt pedregós, d'altra banda força propi de l'Alta Garrotxa.

Sortim de Sant Pau i anem a buscar la rotonda a l'entrada del poble des d'on agafem la carreter... [Llegeix més...]
Track (sí) Imatges (16) Escapades (0)
Al coll d'Ares amb btt
Enviada per Irene

Les rutes amb btt que ens acosten a l'alta muntanya sempre tenen quelcom especial: bons paisatges, fort desnivell... en definitiva, muntanya en si mateixa, amb la seva duresa i espectacularitat. La ruta proposada aquí compleix amb escreix aquests ingredients, ja que puja al coll d'Ares, que separa Catalunya de França, i ressegueix la frontera entre aquests dos països amb la companyia sempre dels cims de la vall de Ter i del Vallespir francès.

Deixem la urbanització de Fontrubí i desfem el carrer per on hem arribat fins a retrobar la carretera GIV-5223. La seguim uns 600 m a la dreta i ens desviem per un camí que puja a l'esquerra cap a el Querol, una gran casa de pagès. Davant la casa hi ha una pista barrada amb una tanca. La creuem i pugem per terreny una mica pedregós fins a un collet, prop d'una línia elèctrica. Aquí el camí creua un prat, en baixada. Les vistes cap a ... [Llegeix més...]
Track (sí) Imatges (15) Escapades (0)
Les Tre Cime di Lavaredo
Enviada per Albert Pérez Monfort

El conjunt rocós que formen les Tre Cime di Lavaredo és probablement el més famós, el més visitat, el més fotografiat i el més concorregut de totes les Dolomites, i certament les Tre Cime ofereixen al visitants un paisatge espectacular, especialment quan s'observen des del refugi de Locatelli. De tota manera molts altres paisatges dolomítics no tenen res a envejar a aquest, que si és cert que val la pena contemplar, també és cert que la zona és tan concorreguda per turistes que resulta una mica asfixiant.
La ruta aquí descrita en part intenta fugir de la massificació, a trams indefugible, i fer una aproximació a les Tre Cime per la Valle della Rienza, en general força tranquil·la. A la part alta del recorregut la multitud és inevitable, ja que hi ha una carretera, de peatge a preus de turista, que porta al refugi Auronzo, des d'on s'acostuma a iniciar la volta a la formació... [Llegeix més...]

Track (sí) Imatges (15) Escapades (0)
Els refugis al voltant del Nuvolau
Enviada per Irene

A les Dolomites hi ha una gran xarxa de refugis que permeten fer sortides amb l'objectiu d'enllaçar-los entre si mentre recorrem una zona determinada. De la mateixa manera que aquí han nascut nombroses iniciatives per promoure les rutes que passen per refugis, allà també són habituals aquests tipus de circuits. També existeixen els passaports que permeten segellar els refugis per on vas passant i fer-ne així la col·lecció. A banda, però, de l'interès comercial d'aquestes iniciatives, el cert és que els refugis ofereixen un bon servei que en alguna ocasió ens pot ser útil aprofitar. La ruta proposada aquí enllaça quatre refugis a l'entorn del Pico Nuvolau. Malgrat la massificació d'algun tram per la presència de diversos remuntadors que acosten els turistes dalt del cim, el recorregut té un parell de trams força bonics i tranquils que bé ens permetran gaudir d'aquesta sortida... [Llegeix més...]

Track (sí) Imatges (21) Escapades (0)
Volta al Monte Civetta
Enviada per Irene

El Monte Civetta és una muntanya icona de les Dolomites. Amb una alçada de 3.220 m, en el vessant nordoest, la muntanya es desploma en forma de penyasegat per unes parets de 1.000 m, i això el fa especialment imponent. En tot el massís hi ha nombroses vies d'escalada de gran dificultat, i també algunes de les ferrades més conegudes de les Dolomites, com ara la Ferrata degli Alleghesi, la via més habitual per fer el cim. Però si volem contemplar la grandesa d'aquest massís des de tots els angles, la millor opció és fer la volta a la muntanya, per la qual necessitarem un parell de dies de travessa, que podem partir amb diferents combinacions. La més habitual, potser, és sortir de la Cabana de Trieste i dormir al refugi Coldai. Nosaltres hem preferit, però, iniciar la ruta des d'aquest refugi per poder fer el tram més exigent de l'itinerari la primera jornada, i dormir al refug... [Llegeix més...]

Track (sí) Imatges (24) Escapades (0)
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »