Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Ruta pel Montcau

Descripció de l'itinerari
Enviada per alexandre
Vegades que s'ha obert la ruta: 6482
Vegades que s'ha descarregat el track: 1741
Pujada al Montcau, segona elevació del Parc Natural de St. Llorenç del Munt i l'Obac, però ho fem per la Vall d'Horta, camí menys freqüentat i amb més desnivell que pel clàssic Coll d'Estenalles. Una volta circular passant per dos punts que no ens podem perdre, com són els Cortins i la cova Simanya.
r425.jpg r426.jpg r427.jpg r428.jpg r429.jpg r430.jpg r431.jpg r432.jpg r433.jpg r434.jpg

Deixem el cotxe l'aparcament habilitat davant del Marquet de la Roca, una casa senyorial que es pot visitar de forma gratuïta els caps de setmana i festius, un bon complement de l'excursió. Seguim ja a peu per la pista fins al trencall a mà esquerra que ens porta a la Font del Llor, una de les poques de tot el Parc que raja quasi tot l'any. Desfem un tros de camí per seguir el GR5 fins el Collet del Llor o de la Vall, on agafem un corriol que planeja per sota el Montcau en direcció nord fins just el Torrent de la Font de la Guineu. Abans de travessar el torrent tenim un corriol poc definit que puja força dret, hem d'estar atents a seguir les fites i les senyals grogues. Passem per un curiós túnel format per una roca força gran i poc després ja enllacem amb un camí més marcat i planer. Passem pel Serrat de la Coca i un cop som al Torrent de la Coca agafem el trencall per pujar als Cortins. Ell primer tram trobem un seguit de graons metàl·lics i unes cordes que ens faran més fàcil la grimpada i en el segon tram amb una paret vertical d'uns 4 m ens ajudarem de dos cordes, aquest tram ens el podem estalviar seguint el camí de la dreta, que és el que farem servir per tornar. Un cop d'alt els Cortins parem per veure les magnífiques vistes amb el Montcau a tocar. Baixem desfent el camí equipat fins el Torrent de la Coca on pugem fins el collet anomenat el Séc, per anar a buscar el camí que pujar dalt el Montcau. Baixem fins al Coll d'Eres on girem a ma esquerra per baixar per la Canal del Llor. Poc després ens trobem el trencall per anar a la Cova Simanaya, visita obligada per qui no hi ha estat mai. Desfem el camí fins al trencall i seguim el camí que baixa per la canal directes fins a la Font del Llor. Ja només ens queda un arribar al cotxe per un tram que hem fet al principi de l'excursió.

Punt de sortida El Marquet de la Roca, a la Vall d'Horta (St. Lllorenç Savall)
Accés al punt de sortida
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Vigilar en alguns trams del camí on la roca pot està humida o molla i la caiguda resultaria molt dolenta. Per pujar als Cortins una mínima habilitat per grimpar.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.052 m
Desnivell positiu: 744 m
Durada: 2:30h sense parades
Distància recorreguda: 8.9 km
Cartografia i bibliografia: St. LLorenç del Munt i Serra de l'Obac e: 1:20.000 Centre Excursionista de Terrassa
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
Tanca
Ostres Àlex una ruta molt guapa que de ben segur aniré a seguir. Fa un parell d'anys vaig anar a una cursa de Sant Silvestre que feia la pujada al Montcau des del Marquet de la Roca, i em van venir ga... [Llegeix més...]
Albert Pérez Monfort 02-01-2012 10:02 Respon
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.