Esquí de muntanya  Roca Colom

Descripció de l'itinerari
Enviada per miquel_noguera
Vegades que s'ha obert la ruta: 3870
Vegades que s'ha descarregat el track: 1578
Tornem a Vallter! De cinc vegades que ens hem posat els esquís, quatre a Vallter! Aquesta vegada volíem conèixer una mica millor la capçalera del Mentet. Hem fet una sortida de pastor, és a dir "anem fins allà a veure què hi ha i ja decidirem per on continuem".

El recorregut ha estat el següent: Vallter 2000, Portella de Mentet (2409m), Roca de la Portella, Portella de Morenç (2381m) (s'hi pot arribar sense passar per la de Mentet), Pic de Coma Ermada (2502m), Collada de la Llosa (2467m), Puig de la Llosa (2509m), Roques Blanques (2454m), Portella de Callau (2400m), Roca Colom (2510m) (el punt més alt de tot el recorregut), descens molt franc i sostingut vers el fons del Torrent de Callau fins a la cota 2165m on pràcticament s'acaba la neu, ascens per un llom amb pins escadussers fins a Rocs Blancs (2440m), descens vers el fons de la Ribera de Forquets fins a la cota 2190m on es torna a escassejar la neu, el tram final del descens és per un divertit bosquet de pins, nou ascens vers el Pla de Mentet (la intenció inicial era anar a buscar els Collets Verds, però la manca de neu a la part baixa ens va fer desistir), seguim l'ascens per l'ampla carena fins a la Roca de la Portella des d'on descendim directament cap a Vallter.

El recorregut de la Portella de Morenç al la de Callau és pot fer seguint el camí d'estiu i s'eviten moltes de les baixades amb pells que vàrem fer i és més curt, però llavors es perd la visió panoràmica d'estar per la carena.

Punt de sortida Estació d'esquí Vallter 2000
Accés al punt de sortida
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: És un recorregut fàcil
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.510 m
Desnivell positiu: 1.080 m
Durada: 7 hores amb parades incloses
Distància recorreguda: 14 km
Cartografia i bibliografia: Puigmal-Costabona dels mapes excursioniste 1:50000
Època aconsellable:
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.