Esquí de muntanya  Pic de l'Infern i pic del Freser

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 5578
Vegades que s'ha descarregat el track: 2040
Ascensió a un concorregut cim de la zona situada entre Vallter i Núria, sobre la vall de Carançà, però que a l'hivern rep poques visites, ja que té una aproximació més llarga que altres cims propers i perquè per accedir-hi cal resseguir una aresta no molt complicada, però aèria, que al mateix atorga al cim un al·licient addicional. La pujada al pic de l'Infern es pot complementar amb l'ascensió al seu veí més pròxim, el pic del Freser.
r384.jpg r385.jpg r386.jpg r387.jpg r388.jpg r390.jpg

Sortim d'algun dels aparcaments de l'estació d'esquí de Vallter 2000. Pugem per pistes o, si sortim del pàrquing inferior, pel tubet que ressegueix el torrent que trobem just passat el telecadira. En arribar als replans de la part alta de l'estació ens desviem cap a l'esquerra en direcció oest per anar a buscar el coll de la Marrana, ampli i evident sota el Gra de Fajol. En arribar-hi ens dirigim encara en direcció oest cap a la vall de riu Freser, davant nostre. Flanquegem el primer tram bo i perdent una mica d'alçada fins arribar al fons de la coma. La remuntem per petits tubs i pales fins sobrepassar el llom que descendeix del Freser, en una esplanada gairebé al fons de la vall. Allà canviem de direcció i pugem per darrera el llom per una vall orientada al sud cap a un collet a la carena entre el Freser i el pic dels Gorgs, situat a tocar d'aquest darrer cim. Allà caldrà treure's els esquís i resseguir un primer tram de carena amb roca, per flanquejar després el pic del Gorgs per la seva cara nord i arribar finalment a la carena del pic de l'Infern, oberta i aèria, però prou ampla per poder-hi caminar. Caldrà estar atent a les cornises que hi pugui haver. Per accedir al pic del Freser, desfem el camí fins al coll i resseguim la carena cap al cim, o bé ens calcem els esquis i, intentat flaquejar una mica inicialment, anem a buscar la dreta pala cimera per remuntar-la. La tornada la fem pel mateix itinerari de pujada.

Descarrega't el track en format gpx [1]
Descarrega't el track en format gdb [2]
Descarrega't el mapa en format kml [3]
Punt de sortida Estació esquí Vallter 2000
Accés al punt de sortida Des de Camprodon dirigir-se a Setcases i des d'aquí agafar la carretera que va a l'estació d'esquí alpí de Vallter 2.000.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cal anar amb compte a l'aresta entre el coll i el pic de l'Infern, sobretot si la neu està gelada.
Material necessari: Grampons. El piolet pot ser útil.
Alçada màxima: 2.869 m
Desnivell positiu: 1.130 m
Durada: Unes 5 hores
Distància recorreguda: 13.3 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Puigmal. Editorial Alpina. Escala 1:25.000
Època aconsellable: Des de desembre a març, depenent de la quantitat i l'estat de la neu
Enllaços
  1. http://corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/43/format/gpx
  2. http://corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/43/format/gdb
  3. http://corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/43/format/kml