Esquí de muntanya  Pic de la Coma del Forn i Campirme: una combinada al Pallars

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 7765
Vegades que s'ha descarregat el track: 2585
Bonic itinerari, fàcil i en un entorn de gran bellesa, que permet pujar a dos cims des de la petita estació d'esquí de Pleta de Tavascan que ens faran gaudir d'unes divertides baixades i d'unes vistes espectaculars del Ventolau, el germà gran de la zona que ens mira desafiant.
r1106.jpg r1107.jpg r1108.jpg r1109.jpg r1110.jpg r1111.jpg r1112.jpg r1113.jpg r1114.jpg r1115.jpg r1116.jpg

Sortim del peu de l'únic remuntador que té l'estació d'esquí de Pleta de Tavascan per avançar per dins el torrent de Mascarida, que queda a la dreta del remuntador. Una mica més enllà de la meitat del recorregut del remuntador el torrent gira en direcció oest i s'allunya de la instal·lació. Guanyem una mica d'alçada per una petita pala fins arribar a uns plans on veiem un pal indicador de l'alçada de la neu. Continuem progressant pel torrent, ara més obert, i remuntant algunes pales fins a situar-nos sobre l'estany de Margalida, que distingim clarament a sota. En aquest punt es divideixen els itineraris dels dos cims. A l'esquerra veiem una canal ampla però dreta que condueix cap al Campirme. Nosaltres ens decantem a la dreta per dirigir-nos cap al primer cim, la Coma del Forn, que no veurem fins superada una primera pala. Arribem als estanys de Mascarida de Dalt. Des d'aquí observem les àmplies pales, franques i temptadores, que descendeixen del cim. Anem a buscar el llom que tenim a la nostra dreta per trobar el pendent més suau i arribar al cim sense dificultats després de dues hores de marxa.
Podem baixar del cim desfent la primera part del camí, però anant a buscar alguna de les pales que ens permeten baixar als estanys que hem creuat abans, des d'on arribarem novament a la part final del torrent de Mascarida. Tornem a posar pells per enfilar ara la canal encarada a nord que ens ha d'enfilar ràpidament fins a un ampli llom que seguirem en direcció sudoest fins al cim del Campirme. La baixada la farem pel mateix itinerari de pujada per retrobar l'inici del torrent que ens ha de conduir al punt d'inici.

Punt de sortida Refugi de la Pleta del Prat
Accés al punt de sortida Deixem enrere la població de Sort per la C13 i arribem a Llavorsí. Aquí prenem la C381 en direcció a Alins i Tavascan. Aproximadament en el quilòmetre quatre agafem la carretera de l'esquerra en direcció a Tavascan i deixem la que ens portaria cap a Alins i la Vall Ferrera. Arribem a Tavascan, creuem el poble i ens enfilem per la carretera que porta cap a la petita estació d'esquí de Tavascan. Deixem el vehicle a l'aparcament de l'estació, que coincideix amb l'aparcament del refugi de la Pleta del Prat.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: L'itinerari no presenta dificultats. Només el flanqueig pel torrent de pujada està una mica exposat als allaus. La canal d'accés al Campirme sobre l'estany de Mascarida sembla molt dreta frontalment, però en realitat no ho és tant i la podem pujar bé amb esquís.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.681 m
Desnivell positiu: 1.350 m
Durada: Entre 4 i 5 hores
Distància recorreguda: 13,1 kms.
Cartografia i bibliografia: Mapa Pica d'Estats Mont-roig. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: De gener a maig
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.