Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Penyes Altes del Moixeró pel coll de Cabrera

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 10764
Vegades que s'ha descarregat el track: 4668
Les Penyes Altes del Moixeró és un cim d'aspecte i relleu escarpats que amb 2.279 m d'alçada esdevé el punt més alt de la serra de Moixeró, contigua a la serra del Cadí. S'hi pot accedir des de diferents vessants. La ruta proposada aquí és una ruta circular que s'inicia al petit nucli de Gréixer (Bagà) i puja al cim pel vessant sud passant pel coll de Cabrera, accedeix a la serra pel coll de Moixeró i descendeix al punt d'inici per la canal de la Serp.
r83.jpg r84.jpg r85.jpg r86.jpg

Iniciem l'itinerari al pont de sant Nazarí, en un revolt de la carretera al km. 4 de la BV-4024 que va de Bagà a coll de Pal. Allà prenem la pista a l'esquerra, barrada als cotxes, que en pocs minuts ens apropa al nucli de cases de Gréixer. En el punt d'inici de la pista trobem diversos indicadors de senders. Arribats a l'alçada de les cases, deixem un primer trencant a la dreta que ens hi conduiria. Poc després deixem una segona pista a la dreta que ens permetria pujar al Penyes Altes per la canal de la Serp. Aquest és, però, el punt per on baixarem. Nosaltres continuem recte seguint les senyals del GR 107 en direcció al coll d'Escriu. Al cap de poc, però, trobem una pista secundària que s'enfila a la nostra dreta. En aquest punt deixem el GR i prenem aquesta pista (hi ha un pas barrat a l'inici del nostre camí). Inicialment la pista es desdibuixa en un petit prat: l'hem d'anar a buscar a l'extrem oposat. Allà la pista es torna a marcar i l'anem seguint fent llaçades com més va més àmplies fins a agafar clarament la direcció oest. Assolim el coll de l'Avet. Allà la pista es transforma en un sender marcat amb fites. Les seguim i arribem a les Roques Negres. En aquest punt trobem un camí marcat amb senyals vermelles que baixa cap al coll d'Escriu. Nosaltres seguim les mateixes senyals, però de pujada, en direcció nordoest. El camí s'enfila de valent. Passem per la font de Cabrera, tot i que és més un abeurador, i arribem al coll de Cabrera, ampli i herbat. Seguint sempre la direcció nordoest, anem a buscar el camí a l'altre extrem del prat. En aquest punt el camí descendeix una mica per una zona de roca, però de seguida torna a enfilar-se fins al punt de veure'ns obligats en algun tram a fer servir les mans. Passem pel costat d'una gran fita i continuem superant lloms d'herba i trams de pedra fins a arribar al coll del Moixeró, on hi ha un filat per al bestiar. A tocar tenim la bassa de Moixeró i, més enllà, veiem una barraca de pastors. En aquest punt trobem les marques del GR 150.1 i les estaques amb pintura taronja de la ruta Cavalls del Vent. Les haurem de seguir en direcció nordest pel camí que travessa els prats de la serra del Moixeró. Arribem al coll de Raset. Aquest és el punt per on haurem de baixar (hi ha diversos indicadors en aquest punt). Abans continuem pel GR, que ens permetrà assolir el cim. A mesura que ens hi acostem, el terreny és més escarpat i haurem de grimpar una mica. Assolim el cim (2.279 m). Bonica vista dels cims de la Cerdanya i del prepirineu. Tornem al coll de Raset pel mateix camí. Ara toca baixar. Unes estaques amb pintura groga ens marquen l'inici del camí entre el prat. De seguida el sender es decanta cap a l'esquerra i passar a tocar de les parets del Moixeró. Travessem alguna petita pedrera i finalment entrem a un bosc de majestuosos faigs. El camí ens condueix de manera ràpida i còmoda a les cases de Gréixer, on retrobem la pista de pujada i el punt d'inici del nostre itinerari.

Punt de sortida Gréixer (Bagà)
Accés al punt de sortida Des de Bagà preneu la carretera en direcció a Coll de Pal. Aproximadament al quilòmetre 4 hi ha el trencall cap a Gréixer i una esplanada on és possible deixar el cotxe.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial, excepte per les petites grimpades del tram final.
Material necessari: No cal portar cap material específic.
Alçada màxima: 2.279 m
Desnivell positiu: 1.270 m
Durada: Entre 5 i 6 hores
Distància recorreguda: 14,3 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Moixeró-La Tosa. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: De primavera a tardor
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.