Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  El Taga més llarg

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 1548
Vegades que s'ha descarregat el track: 391
El Taga és una muntanya sense complicacions, que bé ens pot servir com a sortida matinal, o com a terreny d'entrenament per a curses de muntanya. Habitualment els punts de sortida per fer aquest cim són, al vessant nord, l'ermita de Santa Magdalena, prop de Pardines; i, al vessant sud, Sant Martí d'Ogassa o el coll de Jou, sent aquest darrer el punt més directe i ràpid d'accedir al cim. Però si volem convertir el Taga en un cim amb un desnivell més considerable, similar al que hem de superar per arribar a pics més alts, com podria ser el seu veí Puigmal, tenim l'opció de fer-lo des de Ribes de Freser, la qual cosa ens ofereix un ascens de 1000 m en un recorregut de 7 kms. per un vessant menys freqüentat, que ens oferirà una perspectiva diferent d'aquest cim clàssic de l'excursionisme.
r2663.jpg r2664.jpg r2665.jpg r2666.jpg r2667.jpg r2668.jpg

Sortim de l'aparcament i seguim el passeig Àngel Guimerà tot remuntant el curs del riu Freser. Arribats al pont que hi ha a tocar d'una plaça, pugem a la dreta pel passeig del Taga. Passem per sota la via del cremallera. Deixem un primer i un segon trencant a la dreta, i girem pel carrer Sant Miquel. Al final del carrer trobem unes escales. Les pugem i arribem a una petita placeta per fer el gir de cotxe. Creuem la placeta per anar a buscar a l'altra banda un sender que seguim a la dreta. Anem pujant i desemboquem a una pista encimentada que ens porta fins a Can Pelliser. Continuem amunt per la pista i arribem a la collada del Manter. Allà un primer rètol ens indica la direcció del Taga (2 h). Anem seguint la pista, que transcorre dins el bosc, a la dreta, amb la possibilitat de fer alguna drecera. Als plans de Conivella sortim del bosc. El camí s'enfila recte amunt pels prats seguint un filat per a bestiar. Sense pèrdua possible, el camí puja per la serra de Conivella, i en va a buscar el fil de la carena. D'entrada el cim no és visible, ja que queda amagat darrera els pendents. Arribats ja al pla de les Eugues, podem distingir-ne l'avantcim, des d'on resseguint els plans arribem a la creu del Taga. Des d'allà podrem observar les altres vies que pugen al cim, i també tota la sèrie de cims que conformen la serra Cavallera fins al puig Sestela, l'altre pic de 2000 m que hi ha, que se situa a l'extrem oposat de la serra. En un dia clar, el mirador que tenim del Puigmal i les muntanyes de Núria és perfecte.

Punt de sortida Aparcament a l'entrada de Ribes de Freser
Accés al punt de sortida Arribats a Ribes de Freser per la carretera N-152 anem a buscar a l'entrada de la població, si venim de Barcelona, o a la sortida, si venim de la collada de Tosas, l'aparcament situat entre el riu Freser i la via del cremallera, en el punt on hi ha una oficina d'informació.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial. No hi ha punts d'aigua en tot el recorregut. Trobem senyals grocs i indicadors a partir de la collada del Manter
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.038 m
Desnivell positiu: 1.100 m
Durada: Entre 2 i 3 hores de pujada
Distància recorreguda: 7 km
Cartografia i bibliografia: Taga Serra Cavallera Sant Amand. Escala 1:25.000, Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any, però amb possibilitat de torbar-hi neu a l'hivern
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.