Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Ascensió a la Figuerassa

Descripció de l'itinerari
Enviada per Albert Pérez Monfort Albert Pérez Monfort
Vegades que s'ha obert la ruta: 12092
Vegades que s'ha descarregat el track: 2803
Ascensió clàssica a un mirador privilegiat sobre el Berguedà. La proposta fa una pujada bastant dreta fins a la base del serrat de la Figuerassa, que resseguirem de punta a punta, i una baixada molt més suau pel Santuari de Corbera. La zona permet multitud de variants que permetran que cadascú pugui adaptar la sortida al seu nivell i al seu gust. El recorregut és molt apte com a entrenament de córrer per la muntanya, tot i que en alguns trams de la pujada cal estar molt fort per aguantar-los a ritme de córrer.
r1752.jpg r1753.jpg r1754.jpg r1755.jpg r1756.jpg r1757.jpg r1758.jpg r1759.jpg r1760.jpg r1761.jpg r1762.jpg r1763.jpg r1764.jpg r1765.jpg r1766.jpg r1767.jpg r1768.jpg

Sortim de l'aparcament per la carretera en direcció al Santuari de la Mare de Déu de Queralt. Al cap de pocs metres de seguir la carretera prenem un camí cap a la dreta. Seguim el camí fins que trobem una altra carretera que continuem cap a la dreta. Fem un revolt cap a l'esquerra i aviat arribem a l'inici d'una pista que surt cap a la dreta, on hi ha un rètol informatiu. Agafem aquesta pista fins que trobem un sender que puja des de Berga i que la creua. Indicador: cap a l'esquerra ens assenyala la direcció cap a la Figuerassa, a 2,5 km. Agafem el camí de l'esquerra. Els primers metres avancen per un camí herbat i ample, però aviat es fa estret. Seguim el camí, el qual està senyalitzat amb marques blanques i grogues. Al cap d'una estona trobem un trencant a la dreta indicat amb fites i marques de pintura vermella. El prenem i deixem el camí que seguíem, més evident. El camí està indicant amb punts vermells. La pujada és intensa, però per sort hi ha petits trams que s'aplanen i et permeten recuperar l'al·lè. Arribem a l'inici del serrat de la Figuerassa, sota unes parets de roca força altes. Resseguirem el serrat en direcció nord-oest per un camí que avança pel peu de la roca. Ja veiem el mirador de la Figuerassa davant nostre, relativament a prop. Un cop deixades enrera les parets el camí careneja fins a un primer mirador. Pugem al segon mirador i d'aquí avancem cap a les antenes. A partir d'aquí tot el que queda és baixada. Creuem el prat on hi ha situada la segona antena i seguim la ruta BTT número 6 fins arribar al coll de l'Oreller, on hi ha una cruïlla de camins. Prenem la pista de l'esquerra, que més aviat planeja, cap a Corbera. Al cap de poca estona, quan el camí passa a ser cimentat, el deixem per baixar a l'esquerra fins al plans de Corbera passant pel costat d'un abeurador. En aquest punt hi ha diversos trencalls. Nosaltres agafarem el que arrenca més cap a l'esquerra, que fa la sensació de recular per un nivell més baix. Aviat la baixada s'accentua, i en algun tram és humida i relliscosa. Arribem a una cruïlla de camins en una petita clariana herbada, i continuem recte bo i enllaçant el camí Ral de Berga a Peguera, marcat amb senyals grocs, que ja no deixarem fins a l'arribada.

Punt de sortida Àrea de pícnic Font Negra
Accés al punt de sortida Superem Berga, i continuem en direcció al Túnel del Cadí. Abans de passar el primer túnel girem a l'esquerra en direcció a Sant Llorenç dels Morunys i el Santuari de la Mare de Déu de Querant. Seguim els indicadors al santuari fins que a l'esquerra trobem una zona de pícnic i aparcament a la Font Negra.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.495 m
Desnivell positiu: 600 m
Durada: 2 hores i mitja
Distància recorreguda: 9,1
Cartografia i bibliografia: Mapa Rasos de Peguera. Serra d'Ensija. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.